Resurse Web
Info Centru
Resurse Web
Scirus
Cel mai cuprinzător instrument de căutare a informaţiei ştiinţifice pe Internet, cu peste 440 milioane de unităţi indexaţi: articole, materiale pre-print, cursuri, pagini personale ale cercetătorilor etc.
AGRIS
Baza de date publică globală, care cuprinde 2,690,844 de înregistrări bibliografice în domeniul ştiinţei şi tehnologiei agricole. Este produs al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite. Articolele din reviste ştiinţifice constitue 82,24% de înregistrări.
arXiv
Baza de date de preprinturi din toate domeniile fizicii, matematicii, ştiinţelor nelineare, informaticii, biologiei cantitative, finanţei cantitative şi statisticii. Oferă acces liber la 740,366 e-preprinturi. arXiv este menţinut de Universitatea Cornell.
BASE
(Bielefeld Academic Search Engine) Motor de căutare pentru resursele academice cu acces deschis. BASE este administrat de Biblioteca Universităţii din Bielefeld (Germania) şi constă din mai mult de 33 de milioane de documente din 2000 de surse..
DBLP
(Digital Bibliography & Library Project). Baza de date a Universităţii din Trier (Germania), care oferă informaţii bibliografice în domeniul ştiinţei calculatoarelor. DBLP cuprinde mai mult de 1,8 milioane de articole.
ERIC
(Education Resources Information Center). Biblioteca digitală a documentelor în domeniul învăţământului, sponsorizată de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei al Departamentului de Educaţie din Statele Unite. ERIC oferă acces nelimitat la mai mult de 1,4 milioane de înregistrări bibliografice ale articolelor din reviste şi alte materiale legate de învăţământ: cărţi, lucrări de sinteză, materialele conferinţelor, rapoarte tehnice etc.
INIS
(International Nuclear Information System). Cea mai importantă bază de date bibliografică în domeniul utilizării ştiinţei şi a tehnologiilor nucleare în scopuri paşnice. INIS oferă acces la peste 3,3 milioane de rezumate ale publicaţiilor ştiinţifice şi cuprinde circa 280,000 de unităţi de literatură, care nu se distribuie în mod comercial şi include material ale conferinţelor, rapoarte ştiinţifice şi tehnice, brevete de invenţii, teze, standarde, buletine statistice, pliante.
PubMed
PubMed Baza de date, elaborată de către Centrul Naţional de Informare Biotehnologie (NCBI) a Bibliotecii Naţionale de Medicină din SUA (NLM). PubMed cuprinde peste 21 milioane de unităţi din domeniul biomedicinei din baza de date MEDLINE, reviste şi cărţi din domeniul ştiinţelor vieţii.
Mendeley
Program academic gratuit şi reţea socială academică, care permite schimbul de cunoştinţe, acces rapid la cele mai recente lucrări ai savanţilor renumiţi, regăsirea lucrărilor de interes ştiinţific şi articolelor din reviste ştiinţifice. Cuprinde peste 34 milioane de publicaţii.
OpenDOAR
(The Directory of Open Access Repositories). Baza de date cu depozitele (repozitoriile) academice în acces deschis. OpenDOAR este menţinut de către Universitatea din Nottingham, Marea Britanie. Conţine 2180 de repozitorii din peste 77 de ţări, 20 de milioane de unităţi.
ADS
(Astrophysics Data System) Portal de bibliotecă digitală pentru cercetători în astronomie şi fizică, administrat de către Observatorul Smithsonian Astrophysical (SAO), în cadrul unui grant NASA. ADS susţine trei baze de date bibliografice care conţin mai mult de 9,4 milioane de înregistrări în astronomie, astrofizică, fizica, arXiv de e-printuri.
DOAJ
(Directory of Open Access Journals). Acces deschis la reviste ştiinţifice recenzate din diverse domenii în diferite limbi. DOAJ include 7561 reviste, 772,031 articole.
Genamics JournalSeek
Cea mai mare baza de date de informaţii despre reviste disponibile pe Internet. Baza de date conţine 98,144 de titluri. Informaţia despre revistă include descrierea (obiectivele şi scopul), abrevierea revistei, link-ul acesteia, ISSN şi vedete de subiect. JournalSeek nu conţine articole sau rezumate.
Google Scholar
Motor de căutare, care oferă o metodă simplă de a cerceta pe scară largă literatura academică: teze, cărţi, rezumate şi articole de la editori academici, societăţi profesionale, din repozitorii electronice, de la universităţi şi de la alte organizaţii academice.
WorldWideScience.org
Portal global pentru comunitatea stiinţifică format din mai mult de 80 de baze de date şi portaluri ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Portalul WorldWideScience este menţinut de Oficiul Informare Ştiinţifică şi Tehnică al Departamentului Energie al Statelor Unite.
WorldCat
Cea mai mare reţea de date cu privire la serviciile si colecţiile de carte a marilor biblioteci din lume. WorldCat include înregistrări de cărţi, materiale video, publicaţii seriale, articole, muzică, cărţi electronice, partituri, referinţe genealogice, artefacte culturale, obiecte digitale, site-uri web etc. WorldCat conţine 258 de milioane de înregistrări bibliografice, care reprezintă mai mult de 1 miliard de unităţi.
ScienceDirect
Baza de date online de text integral, ce permite accesul la publicaţii ştiinţifice ale editurii Elsevier. Conţine peste 9,5 milioane de articole/capitole din peste 2500 de reviste şi 11,000 cărţi editate.
Detalii
SpringerLink
Baza de date interactivă de text integral a editorului ştiinţific Springer, constituită din cărţi şi reviste de ştiinţă, tehnice şi medicale. Oferă accesul la peste 2700 de reviste recenzate, 51,079 cărţi, 26,450 protocoale, 216 cărţi de referinţă.
EBSCOhost
EBSCOhost Serviciu de referinţe ce oferă acces la o colecţie de baze de date, prin care Academic Search Premier, baza de date academică multidisciplinară, care cuprinde articole din peste 8,500 de reviste, din care 4,600 sunt recenzate.
Detalii
Academic Journals Database
Baza de date multidisciplinară de ediţii periodice. Oferă acces la aproximativ 3000 de ediţii periodice; 0,7 milioane de articole sunt disponibile online.
Detalii
Espacenet
Acces liber la peste 70 de milioane de brevete de invenţie din anul 1836 până în prezent.
Detalii
eLIBRARY.ru
Biblioteca ştiinţifică electronică, cel mai mare portal al Rusiei în domeniul ştiinţei, tehnologiei, medicinei şi educaţiei, care conţine rezumate şi texte integrale a circa 14 milioane de articole ştiinţifice şi publicaţii. Pot fi accesate peste 2200 de reviste ştiinţifice şi tehnice din Rusia.
ROAR
(Registry of Open Access Repository). Registrul repozitoriilor cu acces deschis. ROAR cuprinde 2734 de repozitorii din 105 ţări. Este întreţinut de către Universitatea Southampton, Marea Britanie.
Detalii
Ai intrebari?
Daca ai intrebari sau vrai sa faci colaborarea cu noi, contacteaza-ne
Adresa
str. Academiei 5A, MD - 2028 Chișinău
+(373) 22 222 222
info@academia.purple.md